Koppeling vervangen

De koppeling van een auto is een belangrijk onderdeel. Bij slijtage moet deze op tijd vervangen worden. Maakt uw auto tijdens het optrekken of bij het gas geven wel toeren, maar komt u niet vooruit? Dan weet u dat de koppeling versleten is. Ook wanneer de versnellingsbak slecht schakelt, is dit een teken dat de koppeling vervangen moet worden.

Wanneer u te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen andere onderdelen beschadigd raken. De reparatie zal dan duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het vervangen van de koppeling nog een tijdje worden uitgesteld door de koppeling opnieuw te laten afstellen.

Laat uw koppeling ook even controleren wanneer het schakelen moeilijk wordt of het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of hoger komt te zitten. Alarmerende geluiden wanneer u het koppelingspedaal ingetrapt houdt kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager.

Bij Autoservice HDW zijn we gespecialiseerd in het controleren en vervangen van de koppeling in uw auto. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave op maat.